Monday, December 7, 2009

Antara Tak Tahu Nak Kata Apa-apa Dan Kata Entah Apa-apa

Muhyidin dah tak tahu nak kata apa-apa. Sebelum ini dia memang pandai berkata-kata. Senang saja, kalau tak tahu nak kata apa-apa, jangan kata apa-apa. Biarkan MB Kelantan terus dengan doanya.Mudah-mudahan bila TPM diam, itu membawa petanda positif bahawa royalti minyak untuk Kelantan akan dibayarKalau bayar royalti minyak kepada Kelantan, tentu tidak timbul isu Nik Aziz akan doa pecah perut. Bukankah mudah, mesra, selamat, indah, nyaman, kalau begitu. Mengapa pilih jalan susah?

Royalti minyak hak Kelantan dan doa juga menjadi hak rakyat Kelantan. Apa pula hak Umno? Ya, hak Umno ialah merampas hak orang.

Setiausaha Badan Perhubungan Umno ini pula, kata entah apa-apa. Chan Ming Kai pakai baju Melayu sempena Aidil Fitri dan menyertai takbir raya pun diungkit kembali.

Alahai, kalau inilah piawai pemikiran SU Perhubungan Umno Perak, nampaknya makin jauhlah untuk Umno mendapat kembali sokongan rakyat Perak. Bercakap entah apa-apa.

Di Kedah, ADUN Umno tidak hadir sidang DUN sampai kerusinya diisytiharkan kosong. Di Perak SU Perhubungannya bising pasal ADUN PKR yang bukan Melayu menyertai majlis takbir. Di Pulau Pinang, ADUN BN digantung daripada menghadiri sidang dewan kerana tunjuk ‘p***g**gnya’.

Memang benar madah Tun Dr M, Umno busuk dari kepala sampai ke usus.

Disalin dari http://bongkarsauh.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment