Monday, November 23, 2009

Fitnah Berterusan...Sampai Bila Mahu Bertaubat.

Media pengampu no 1, Utusan terus menabur fitnah. Di bawah ini adalah tajuk-tajuk fitnah yang dimuatkan dalam ruangan berita politik hari ini. Sampai bila agaknya Utusan ingin melakukan dosa besar ini?



KOTA BHARU 22 Nov. – Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat tidak akan menerima peletakan jawatan Datuk Husam Musa sekiranya Exco kanan kerajaan negeri itu benar-benar berhasrat mahu berbuat demikian.

ALOR SETAR 22 Nov. - Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dijangka membincangkan hasrat Timbalan Pesuruhjaya II Pas Kelantan, Datuk Husam Musa yang dikatakan mahu melepaskan kesemua jawatannya di dalam parti dan kerajaan dengan Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dalam kunjungannya ke Kelantan Khamis ini.

KOTA BHARU 22 Nov. - Kemelut yang melanda Pas Kelantan bukan sahaja memberi kesan kepada parti itu tetapi rakyat negeri ini turut menerima tempias akibat pentadbiran yang semakin kucar-kacir.

TUMPAT 22 Nov. - Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat perlu bertanggungjawab terhadap kekeliruan dan perpecahan di kalangan umat Islam yang dicetuskan oleh kenyataan-kenyataan mengenai agama yang disesuaikan dengan kepentingan politiknya.

SEGAMAT 22 Nov. – Pas dibelenggu amalan ‘pilih kasih’ apabila hanya individu yang mempunyai hubungan rapat dengan pemimpin atasan diberi keistimewaan untuk menerajui jawatan penting.
Media pengampu BN tanpas usul periksa meletakkan tajuk utma muka depannya HUSAM LETAK JAWATAN?.

Sebagaimana biasa rakyat sudah faham dan muak dengan sikap media pembohong dan kaki fitnah ini. Sudah pasti pencinta kebenaran akan mencari media alternatif iaitu blog dan laman web untuk mendapat berita sebenar.

Nah, dalam blognya Husam menjelaskan semua itu karut dan dongeng. Saya pula sifatkan berita itu fitnah jahat untuk merosakkan keharmonian kerajaan PR Kelantan.

Husam menjelaskan beliau mengambil cuti sakit untuk melakukan pembedahan kecil bukannya mengambil cuti sebelum meletakkan jawatan dalam kerajaan dan parti. Besar sungguh fitnah dan tohmah yang dilakukan oleh media pengampu ini.
Catatan Husam dalam blognya :-
Apa kena mengena sakit belakang saya dengan letak jawatan?

Letak semua pulak tu?

Mana perjuangan saya? Mana parti dan kerajaan yang saya membantu menjayakannya sekian lama? Di hujung jalan kami akan berpisah? Membuka ruang pada lawan menerobos masuk dalam detik yang kritikal ini?

Tok Guru telah cuba dimalukan. Cuba dipinggirkan kerana pendiriannya yang tegas dan hasratnya yang jelas untuk membawa negara kita menuju perubahan.

Saya sebagai murid dan 'budak' Tok Guru, mengangkat bendera putih semata-mata kerana Utusan cuba meng-agendakan kami?

Sakit adalah lumrah insan. Letak jawatan tidak boleh diikat dengan satu dua hari di hospital - maka ia bukti Husam letak jawatan.

Kepada teman dan rakan, sahabat dekat dan jauh, saya ucapkan terima kasih atas ingatan anda semua. Ustaz Aziz menalipon pagi hari dari Mekah kerana terbangun dari mimpi, saya hargai erti persahabatan.

Bolehkah media kita diajar erti kredibiliti?

Tanpa menyakiti Utusan, tetapi tulisan Art Harun dalam blognya Articulations, menulis tentang Utusan buat sedikit 'touch' untuk tukar gambar payung berlambangkan dacing dengan gambar payung biru tanpa dacing, barangkali cukup untuk kita merasa tertanya-tanya Utusan ini apa..?


Saya menggesa media tersebut memohon maaf kepada Husam, Tuan Guru Nik Aziz dan seluruh rakyat Kelantan serta ahli PAS kerana fitnah itu. Jika tidak saya bimbang Ketua Pengarang, Pengaran, Editor dan sesiapa yang terlibat dengan berita itu tidak dimaafkan oleh semua mereka yang saya sebutkan di atas. Besar akibatnya jika mereka tidak dimaafkan bukan setakat di dunia malah di Akhirat kelak......renungkanlah

Disalin dari http://www.detikdaily.net/v5/modules.php?name=News&file=article&sid=4904

No comments:

Post a Comment