Friday, November 13, 2009

Teoh mati dibunuh UMNO!


"Ada 18 dalil yang menguatkan persepsi bahawa Teoh mati dibunuh oleh UMNO atau konco-konconya! Sampai 18? Pelbagai pendedahan baru berhubung kematian Teoh sewaktu sesi inkues mengejutkan kita.

Sebelum inkues bermula lagi, Nazri Aziz (Nujum Pak Belalang) sudah menyatakan bahawa Teoh ‘terjun’ dan kerajaan tidak mampu menghalang orang terjun. Kemudian koroner Thailand mengatakan kemungkinan dibunuh ialah 80%. Berikut ialah perkara-perkara luar biasa yang berlaku sebelum dan sewaktu inkues yang hanya berlaku dinegara 1Malaysia:

KORONER PAKAR SAHKAN KERAJAAN MENIPU
Kenyataan koroner pakar dari Thailand mengesahkan bahawa kemungkinan tertuduh mati dibunuh ialah 80%. Ini berbeza dengan kenyataan doktor/pakar dari kerajaan yang cuba mendakwa Teoh mati bunuh diri. Akhirnya, mayat yang dah lama ditanam terpaksa dikorek balik. Apa perasaan Najib agaknya kalau mayat Allayarham bapanya dikorek balik?? Yang pastinya, kalau mayat Altantuya dikorek balik, pengsan Najib kerana mayatnya sudah pun dibom..

DNA bercampur-campur?!
Sungguh psiko pembedahan di Malaysia di mana DNA lelaki misteri yang menggemparkan Malaysia akhirnya dikatakan DNA mayat lelaki sebelum Teoh yang diletakkan di meja. Sungguh tidak professional sehingakan DNA pun bercampur-campur. Itupun kalau benar bercampur-campur.

Saksi dibogelkan dan dipukul
Pendedahan mengejutkan oleh saksi bahawa SPRM membogelkan dan membelasah saksi-saksi cukup menggemparkan. Ini sangat berbeza dengan ICAC di Hong Kong yang cukup professional. Asalnya Najib kata SPRM di inspirasi oleh ICAC. Ini cukup pelik. Tetapi, jika difikir-fikirkan, tidak pelik. Anwar selaku orang No.2 paling berkuasa di Malaysia pun boleh UMNO bogelkan, belasah separuh mati sampai lebam-lebam mata, sumbat dalam penjara 6 tahun lalu fitnah dengan pelbagai tuduhan. Setakat Teoh tu, apalah sangat nilainya di mata UMNO.. Rakyat jelata macam kita ni, khususnya mereka yang bukan pengampu UMNO, dilayan macam sampah saja..

KESAN DARAH DI TINGKAT 15

Kesan darah sepanjang 2 kaki ditemui di tangga belakang tingkat 15 bangunan. Ini menimbulkan isu samada sesudah Teoh ‘terjatuh’ atau dicampak, mereka yang mencampaknya segera turun untuk melihat mayatnya sebelum panik lalu naik semula ke atas bangunan. Kenyataan putar belit pihak SPRM memang memualkan. Masih terngiang-ngiang kenyataan SPrm bahawa Linggam tidak ada buat apa-apa salah pun..

TALI PINGGANG PUTUS

Logiknya, kalau Teoh terjun seperti yang disaran oleh Nazri Aziz, tentulah tali pinggangnya tidak putus sebegitu. Koroner sewaktu inkues tidak menolak kemungkinan bahawa Teoh telah diletakkan di tingkap dan tali pinggangnya dipegang lalu tiba-tiba putus. Ini merupakan penjelasan paling logik kerana menurut koroner, tali pinggangnya koyak secara pelik dan bukan kerana digunting dan tidak mungkin tali pinggangnya jadi begitu kerana kesan terjatuh.

PEGUAM DIHALANG LIHAT TINGKAT 15

Peguam-peguam kes inkues dihalang dari masuk tingkat 15 tetapi berdasarkan pemerhatian peguam-peguam, wujud kesan darah di dinding.

KORONER BUAT PENGAKUAN PELIK

Inkues adalah merupakan suatu penyiasatan kehakiman, biasanya oleh sebuah kumpulan yang dilantik oleh mahkamah (juri), di dalam bidang kuasa common law. Inkues yang paling biasa adalah satu penyiasatan termasuklah pemeriksaan perubatan oleh seorang koroner terhadap suatu sebab musabab suatu kematian secara mengejut atau tiba-tiba. Di dalam , inkues juga digunakan untuk apa sahaja siasatan atau juga soal jawab.

Dalam kes Teoh, koroner mengakui bahawa pihak polis telah menyarankan kepadanya bahawa Teoh samada mati ‘accident’ atau ‘bukan accident’. Kemungkinan Teoh mati dibunuh atau dicampak langsung tidak diberi. Pihak polis juga tidak memberi sebarang gambar atau foto si mati untuk memudahkan koroner membuat hipotesis.

POLIS ENGGAN SIASAT

Pihak polis, seperti juga Utusan Malaysia, hanya mengehadkan kemungkinan kematian berpunca dari Teoh terjun atau Teoh accident. Ini suatu yang pelik. Sepatutnya, polis buat siasatan samada Teoh dibunuh atas motif politik dan musuh-musuh politiknya patut dipanggil untuk disiasat sama. Hanya tunang, ahli keluarga dan pegawai SPRM dipanggil sedangkan musuh politik beliau yang jelas mempunyai motif bersuka-ria tanpa dipanggil memberi keterangan. Wow..
Soalan-soalan yang ditanya pun bodoh!
"Teoh ada berapa kasut?" , tanya polis.
Peduli apa Teoh ada berapa seluar kasut?" Sukahati dialah nak ada berapa kasut pun. Kenapa polis tak tanya sekali Teoh ada berapa seluar dalam. Apa jenama seluar dalam kegemaran dia? Giordano ke Calvin Klein? Bodoh sungguh. Kemudian polis tanya samada Teoh kelihatan suicidal. Agaknya polis rasa keluarga Teoh akan kata "Ya, Teoh tu memang kelihatan macam nak bunuh diri sungguh kerana happy sangat perkahwinan tinggal sehari lagi!. Kemudian polis tanya adakah Teoh merokok untuk cuba mewujudkan suasana seolah-olah Teoh terjatuh sewaktu melompat untuk menyelamatkan rokoknya yang terjatuh dari tingkat 14 tersebut..

MOTIF PEMBUNUHAN

Ezam dengan celuparnya mendakwa bahawa DAP yang berkemungkinan membunuh Teoh untuk menutup mulutnya. Ini satu ayat bodoh dari UMNO kerana kematian sah berlaku selepas keterangan penuhnya sudah di ambil. Motif ini tidak munasabah dan tuduhan ini cukup keji. Kalau DAP yang bunuh, tentulah ia berlaku sebelum keterangan penuh si mati di ambil. Motif yang lebih kuat ialah UMNO di sebalik semua ini kerana UMNO benci kepada DAP dan si mati. Ayat-ayat zalim pemimpin dan ahli UMNO berhubung si mati menzahirkan lagi kebencian membuak-buak ahli UMNO kepada DAP dan si mati.

LOKASI KEMATIAN

Polis turut percaya bahawa si mati jatuh/dicampak dari tingkat 14 milik SPRM. Tentulah pelik jika orang luar boleh keluar masuk bangunan SPRM. Logiknya, hanya pegawai SPRM atau orang kerajaan (sila baca sebagai UMNO) yang boleh keluar masuk bangunan SPRM. Kematian ini dilihat oleh ramai penganalisis sebagai suatu mesej yang hendak dihantar kepada Pakatan Rakyat.

Waktu soal-siasat terlampau pelik

SPRM mendakwa si mati di soal siasat sehingga 3:35 pagi sekalipun si mati hanyalah saksi! Lawak apakah ini? Warganegara Malaysia lazaimnya tidur pukul 1 pagi. Penahanan ini dilihat lebih sebagai satu penderaan dan berkemungkinan suatu set-up agar kematian si mati berlaku pada waktu yang tidak ramai orang.

Kenyataan pelik dari SPRM: Si mati nak tinggal di SPRM

SPRM membuat kenyataan pelik apabila mengatakan bahawa si mati TIDAK MAHU BALIK selepas di soal-siasat dan ingin tidur di SPRM (sofa SPRM). Ini cukup tak masuk akal. Mana-mana insan normal yang berpeluang balik akan segera memanggil teksi dan balik saja. SPRM buknlah suatu hotel mewah, malah bukan suatu hotel pun. Malah cukup pelik SPRM boleh membenarkan orang tidur saja di sofanya. Kalau di balai polis pun akan di halau balik.

Handphone si mati di ambil oleh SPRM

Kalau si mati sekadar seorang saksi seperti yang didakwa oleh SPRM, mengapa SPRM mengambil handphone si mati. Selepas didesak oleh DAP, SPRM mengatakan SPRM akhirnya sudah menyerahkan handphone tersebut kepada polis. Adakah ada apa-apa maklumat yang di delete?

Soalan-soalan pelik pihak polis!

Soalan polis kelihatan lebih kepada hendak melepaskan SPRM. Contohnya, 'adakah si mati hisap rokok? - untuk menunjukkan kemungkinan si mati hisap rokok lalu jatuh dari atas bangunan". Soalan lain, 'adakah si mati kelihatan suicidal?- untuk menunjukkan si mati bunuh diri'.

Sepatutnya , polis kena tanya soalan seperti ini: Si mati seorang DAP yang merupakan musuh politik UMNO. Adakah si mati mempunyai mana-mana musuh politik/ahli UMNO yang marah atau bermusuh dengannya? . Sepatutnya, polis bertanya, 'Adakah si mati pernah diugut oleh sesiapa, termasuk pihak polis atau SPRM?' .

Media UMNO segera tukar isu.

Media UMNO bersungguh-sungguh cuba hendak menjadikan isu ini suatu isu perkauman! Ini cukup misteri. Cubaan media UMNO hendak menjadikan isu ini isu perkauman seolah-olah menunjukkan ada sesuatu yang hendak dirahsiakan.

Suruhanjaya bebas yang tidak berguna.

NAjib c4 mengumumkan bahawa Suruhanjaya bebas yang akan ditubuhkan berhubung kematian Teoh tidak akan menyiasat cara-cara kematian/pembunuhan Teoh. Alangkah bodohnya.. Najib juga menghalang suruhanjaya bebas dari memulakan tugas sehingga inkues selesai yang entah bila agaknya..

Rakyat dikasari

Mereka yang berdemonstrasi membantah dalam isu Teoh ini mengakui dikasari oleh pihak polis. Mungkinkah ini satu lagi siri-siri usaha Najib untuk membuatkan rakyat diam dan akur saja kepada permainan politik keji UMNO?

Zambry dan UMNO cuba alih perhatian

Zambry dulu segera cuba menukar isu dengan membuat kecoh berhubung kehadiran Nizar dalam majlis memprotes kematian Teoh kerana ada lilin dinyalakan dalam majlis tersebut. Malah tok guru dicabar memberi fatwa. Soalan bodoh macam tu aku pun boleh jawab. Sewaktu zaman Rasullullah SAW, terdapat sekumpulan manusia berjalan di hadapan Rasullulah sambil membawa suatu mayat. Rasullullah SAW segera berdiri sebagai menghormati mayat tersebut. Para sahabat turut berdiri apabila melihat Rasullullah berdiri. Seorang sahabat kemudiannya bertanya: "tetapi mayat tersebut mayat Yahudi!". Rasullullah SAW menyatakan bahawa tidak mengapa menghormati mayat sekalipun mayat bukan Islam.

Anak-anak UMNO nyala lilin waktu birthday tak matah pulak. Najib nyala lilin di kuil hindu dan bertafakur depan Tugu pun tak marah pulak?

Tiba-tiba si Zambry zombie ni nak buat kecoh pulak. Si Zambry ini juga murka dengan Najib kerana mencadangkan agar rakyat dibenarkan berdemonstrasi di stadium untuk menunjukkan ketidakpuasan hati mereka.

Kemudian kenyataaan Tok Guru diputarbelit, kenyataan Ustaz Hadi dan kepimpinan PAS dilagakan, dan fitnah dibudayakan...

Semoga Tuhan selamatkan kita dan anak cucu kita dari kezaliman UMNO dan mereka yang zalim..

No comments:

Post a Comment